Hafta başı ulusal medyada çıkan bir takım haberlerde, DTP li bir yöneticinin, kapatılsa da kurtulsak şeklinde bir konuşması yer alıyordu...
İyidir değildir, bir hükümetimiz var,
İyi oldu, olmadı bir açılım var, tartışılır, tartışılıyor, tartışılacaktır.
DTP nin muhatabınız biziz söylemleri hep havada kalmıştır. Hem kürtleri temsil ettiğini iddia edeceksiniz (Tartışılır), hem de pkk nın ve elebaşısının dümen suyundan çıkmayıp, çıkamayıp Türk halkının karşısında tüm kürtleri adeta pkk lı imajıyla damgalayıp hedef göstereceksiniz. Pek tabi sokaklarda terör estiren yaşları küçük çocuklar şunu bilmiyorlar ki, bölgede pkk sempatizanı, taraftarı olmayan pek çok yerleşim biriminde örgüt çoluk çocuk demeden herkesi çarmıha germiştir. Ben şunu biliyorum ki yine bölgede kendi halinde ekmeğinin peşindeki herhangi bir kürt vatandaşımız asla ve kata ben bu örgütten hoşnut değilim deme cesaretini gösteremez, haklıdır. Başına gelecekleri az çok tahmin edebilir.
Demokrasiden bahsettiğimiz bu çağda o bölgede insanlarımızın nasıl bir çıkmazda olduğu, terör örgütünün bu insanların ellerinden özgür iradelerini nasıl çaldığı aşikardır. Neredeyse atıyorum elli küsür partimizin hiçbirinin temsilciliği, bürosu ofisi bölgede barındırılmamış, bölge insanı tek parti, tek örgüt yapılanmasının içine itilmiştir. Bununlada yetinilmemiş dağ kadrolarının geri dönüşü sağlanmaya çalışılmakla bölge insanımıza komşu edilmişlerdir. Siz istermisiniz alt katınızda yada sağ komşunuzun bebek katili olmasını ?
Açılım açılım açılım...
Madem açıldık ne yapabiliriz ? Önce hukuk ... Adalet işleyecek... Suç ve suçlu mazur görülemez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti suçu ve suçluyu en ağır biçimde cezalandıracağını her alanda göstermelidir. Bugün hakkari de dükkanını açamayan esnaf kardeşimin arkasına gerekirse bir tabur asker takar, rahat ol derim. Diğeri hayvanına tarlasına mı gidemiyor, ona kezza aynı... Yani millet bilecek ki devlet gece gündüz arkamdadır. Aslanın olmadığı ormanda köpekler kendini aslan görürlermiş. Biri çıkıpta şunu diyebiliyor mu ? ; "kardeşim ne yapıyorsunuz ? Yaktığınız yıktığınız yer mahallemiz, sokağımız, yapmayın... Diyemez çünki eli molotoflu ve kaleşliler var karşısında...
İşte bunun için hükümet halkı teröre karşı taviz vermeden korumalıdır.
Denizleri yüssük gibi gören timsahlarız artık.
Bu mumarek geceyi taşıyabilmeyi kelime itibarıylada rabbimize yaklaşabilmeyi onun engin rahmetinden bereketinden nasiplenebilmeyi rabbim cümlemize nasip etsin tüm islam aleminin kandili mübarek olsun